maandag 19 december 2011

Confiture de pasteque

Pasteque of gingérine of citre is een soort watermeloen. Het vruchtvlees is lichtgroen en heeft weinig smaak. Confiture van pasteque is in Spanje erg populair, vooral in koeken en patisserie. De vruchten worden geoogst in november, maar kunnen tot lang daarna verwerkt worden. Ik kon het niet laten om het uit te proberen. Het resultaat mag er zijn. De smaak is voor sommigen "delicaat", voor anderen misschien wat flauw. Maar de structuur is heel aangenaam. Het werd een goudkleurige siroop waarin transparante stukje drijven, net snoepjes.


1 kilo vruchtvlees, in stukjes gesneden.
500 gr suiker
1 kleine onbehandelde citroen, in schijfjes.

Alles mengen en 24 u laten trekken. 
Anderhalf uur laten koken en laten afkoelen. 
Nog een keertje een half uur laten koken tot de stukjes transparant zijn en dan in bokalen doen.
De bokalen goed sluiten en op hun kop zetten om af te koelen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten