donderdag 22 december 2011

Uiensoep als welkom

Els heeft gisteren de hele dag op de tgv doorgebracht en verdiende bij aankomst een heerlijke ajuinsoep met kaastoast. De uien hebben lang gecarameliseerd en daarom was de soep extra zoet.

5 dikke witte uien
1 runderbouillonblokje
beetje boter
een paar sneetjes oud brood
wat geraspte gruyère of wat kaas die goed afsmaakt en zich graag laat smelten (vb Reblochon of Raclette)

Snijd de uien in sliertjes en stoof ze in een beetje boter die je eerst lichtjes bruin laat worden. Laat de uien gerust een dik halfuur stoven en doe er indien nodig een beetje water bij. Als de uien beginnen te kleuren, een liter water en het bouillonblokje toevoegen. Even laten doorkoken en dan alles in een vuurvaste schaal gieten.
Het brood erin leggen en in de oven onder de gril zetten. Als het brood lichtjes gegrild is, de kaas erop strooien en nog even verder grillen.


1 opmerking: