zondag 18 december 2011

Crumble met havermout

Mijn ouders houden erg van crumble omdat het zo gemakkelijk eet (zonder tanden). Dit recept heb ik met appels en ook met peren gemaakt. Maar mijn voorkeur gaat naar de appelzure versie. Als je de bakvorm onderaan goed insmeert met boter en suiker en het gebak onderaan (voorlaatste laddertje) in de oven zet, dan carameliseren de appels lekker, net zoals bij een tarte tatin.

100 gr havermout
150 gr bloem
1 zakje vanillesuiker
120 gr suiker
150 gr koude boter, in kleine stukjes gesneden.
snuifje zout

Alles snel mengen met koude handen of met de keukenrobot tot je een korrelig deeg hebt.

Wrijf een glazen vuurvaste schotel in met boter en strooi er suiker over.
Leg daarop 4 à 5 appels, geschild en in grote stukken gesneden.
Strooi daarover het kruimeldeeg.

30 minuten bakken op 180 °

Lekker met een bolletjes ijs of wat zure room.
De perenversie is waarschijnlijk lekker met chocoladesaus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten