woensdag 16 november 2011

Sexy pompoensoep

Er circuleren twintig miljoen recepten voor pompoensoep op het internet, maar de mijne vind ik nog altijd de lekkerste.
Ik koop het liefst Kabochapompoen, een Japanse soort met groene schil en oranje, zoet vruchtvlees. Maar met andere zoete soorten gaat het ook.
500 gr pompoen
1 preiwit
1 ui
2 wortels
1 dikke knoflookteen
1 stuk verse gember, ongeveer een duim lang.
1 bouillonblokje of -kuipje (kip of groenten)
1 kruidentuiltje (laurierblad waarin je wat tijm wikkelt, vastbinden met een katoenen koordje)
Voor wie dat lekker vindt: een flinke snuif cayennepeper.

Snijd alle groenten in gelijkmatige stukjes van ongeveer een dobbelsteen groot.
Fruit de ui, samen met de platgedrukte look en de in flinterdunne schijfjes gesneden gember, tot alles wat glazig wordt. Gooi daarbovenop de stukjes prei, wortel en pompoen. Roer even om en giet er anderhalve liter lauw water op. Doe daar het bouillonblokje bij.
Laat een kwartiertje koken. De groenten moet nog wat knapperig zijn.

Versie 1: Niet mixen, opdienen zoals een minestrone. Strooi er een beetje vers gehakte peterselie over.
Versie 2: Fijn mixen, opdienen met in elk bord een soeplepel room en een toefje peterselie.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten