maandag 3 oktober 2011

Gebakken tomaten met rozemarijn

De tomaten van de Champion zijn net als die van de Delhaize: perfecte vorm, met of zonder tros, ovaal of rond, klein of groot. En ze smaken allemaal naar hetzelfde: naar flauwe tomaat. Gelukkig zijn er tomaten van de boerderij, en uit de tuinen van vrienden en van vrienden van vrienden, die er met dit warme weer geen weg mee weten. En toen kregen we ook nog een kistje van een kruidenier die net ging sluiten. En dus hadden we tomaten in alle soorten, de meesten donkerrood, grillig van vorm, met barstjes en uitstulpingen. En vooral: ze waren met veel en allemaal even rijp.
Dus maakte ik dit:

Leg op de bodem van een vuurvaste schotel een paar takken rozemarijn en tijm.
Snijd de hoedjes van de tomaten en schik ze op de takjes. Zet ze dicht op elkaar en maak de schaal goed vol. Strooi op elke tomaat zout en cayennepeper en eventueel ook look en peterselie. Druppel overal wat olijfolie op.
Een uurtje bakken op 150°.

Lekker met witte vis, rood vlees of met pasta.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten